Pekala beyler, dönelim giyim kuşam dertlerimize. Şimdi bir arkadaşımızın ricasıyla kemer mevzusunu öne aldık. Yine üstünde durmadığımız ve fakat dikkat çeken bir konudan bahsediyoruz. Kıyafete derinlik katar, bir hava katar, ayakkabılarınla kankitoluk yapar, ve elbette en önemlisi pantolonunun düşmesini engeller. Gerçekten bu çok önemli. 2000’lerin başındaki o lanet düşük bel modası hepimizin giyim alışkanlıklarında telafisi olmayan yaralar açtı. Pantolonun beliyle senin belin arasında bir bağ var, kopartma o bağı bir daha.
Günlük ve Takım Elbise Kemeri
Şimdi temelde iki farklı kemerle mücadele ediyoruz. Bir tanesi daha takım elbiselik bir kemer, bir tanesi de gündelik kıyafetlerle giyilebilecek kemerler. En kolay nasıl ayırt edersin bunu? Baş parmağının ilk boğumuyla aynı boy ya da daha darsa takım elbise için, daha kalınsa günlük kıyafetlerin içindir o kemer. En azından bunu bildikten sonra kuralları esnetmeye başlayabilirsin. Örnekse kot pantolonu biraz daha şık bir şekilde giymek istiyorsan eğer (ki çok riskli bir konu) takım elbise ayakkabısıyla birlikte takım elbise kemeri de giyebilirsin. Ama spor ayakkabı kot pantolon ve takım kemeri NO NO NO!

Kemer Tokasını Abartma
Eğer deri pantolonlar giyip, kafana bandana bağlayıp, Harley’inle gezmiyorsan sokaklarda kemer tokanı da abartılı seçme. Söz konusu kemer tokasıysa basit iyidir. Takımla ya da kotla giymen bir şey değiştirmez. Abartıdan uzak göze batmayacak sadelikte kemer tokalarına yönel.

Temel Renkler
3 temel kemer rengiyle bir ömür geçirmek mümkün. Siyah, koyu kahverengi, açık kahverengi. Bunların dışında “yok ben kırmızı yılan derisi kemerim olmadan yaşayamam”, vay efendim “bana o neon yeşil kemerimi getirmezseniz olay çıkartırım” diyen arkadaşlar varsa bir sakin olsunlar. Eğer %100 emin değilsen ne yaptığından bir anda bütün kıyafeti yakabilirsin o tarz cesur kemerlerle. Çok büyük de bir yeri yok o kemerlerin normal hayatta. Sahneye çıkmıyorsan eğer. Bu üç temelin yanına ekleyeceğin kemerler de daha ziyade işte renkli örgü kemerler olur, kumaş kemerler olur falan. Onlar da zaten gündelik sınıfına girdiklerinden daha esnek davranabilirsin onlarla.
Ayakkabı ve Kemer Uyumu
Bu konuyu sonsuza kadar hatırlatmaya devam edeceğim sanırım. Bilhassa takım elbiselerde muhakkak ayakkabı ve kemerin hem materyal hem de renk olarak eşleşmesi lazım. Biri kahverengi biri siyah olmaz. Aynı renk, aynı parlaklık seviyesi olacak. Bu kural aynı zamanda yukarıda bahsettiğim gibi kot pantolonu da eğer şık giymek istiyorsan geçerli. Öte yandan çift ton, eskitilmiş görünümlü ayakkabılar var. Onlara uygun kemer konusunda da şöyle bir yol izlenebilir. Ayakkabının tonlarından ya açık ya koyu olanıyla uydurabilirsin kemeri. Böylece çok fazla dikkat dağıtmamış olur.
Spor ayakkabı kemer uyumu konusu ise o kadar da sert değil. Orada birbirlerine eşlik etmeleri de kabul edilir, birbirleriyle zıt düşmesi de. Asıl mesele sırıtmıyor olması. Sırıtmıyorsa, sıkıntı yok.
Kardeş
Sıkıntı yapma
Sırıtmayız
Kemer Uzunluğunu Düzgün Seç
Farklı uzunluklarda kemerler bulabiliyorsun. Ancak bizde niyeyse tek bir kemer boyu varmış gibi gösteriliyor ortalıkta. Kemerini seçerken iyi bak. Örnekse 5 delikli bir kemerse alacağın kemer 3. deliğin tam oturmasına dikkat et. Kilo alırsın, kilo verirsin rahat rahat bir aşağı bir yukarı kullanabilirsin aynı kemeri. Beline uygun kemeri seçtiğinde de çok fazla sıkmak zorunda kalmazsın, gömleklerin ve pantolonun kötü gözükmez. Büzüşük büzüşük ne o öyle! (Büzüşük ne acayip kelimeymiş)
Evet herhalde bu kurallar yeterli olacaktır kemer seçimi ile ilgili. Bunun ötesinde kemersiz takım pantolonları da tercih edilebilir. Onların bellerinde, ne diyeyim gizli kemer mi diyeyim, bir şey var. daraltabiliyorsun belini istediğin gibi. Onları kemersiz giyersin ama zaten pantolon yapısı ona müsait olduğundan sıkıntı yaratmıyor. Öte yandan farklılık olsun diye askılık da kullanabilirsin ama gözünü seveyim eski Taksim emolarına benzeme. Olmazsa onu da bir ara anlatırız.
Senin de ekleyeceğin şeyler varsa yorumlar aşağıda. Yok yorum sevmem diyorsan al sana Facebook, al sana Twitter.
[mailerlite_form form_id=8]